• Eiffeltoren

Currently {2016/2} – Over Parijs, Netflix en Dagen Zonder Vlees

Oké, een ‘Curently’-blogpost is nog niet zo lang geleden. Maar nooit genoeg ‘Currently’s’, zeg ik. Omdat wij allemaal curieuzeneuzen zijn die graag rondsnollen in iemands gedachten. Jij ook ja!

Currently…

 • … enjoying:

  elke dag van dit schooljaar. En dankzij de Parijs-reis met de vierdejaars heb ik er net weer drie geweldige op zitten. Op voorhand had ik er een beetje schrik voor. Van mijn eigen Parijs-reis met de school – toen ik zelf meeging als leerling – herinnerde ik me vooral héél veel stappen en pijnlijke voeten. En ik was er zeker van dat het als leerkracht een nog veel minder ontspannend reisje zou worden. Wanneer je  mee bent als leerling, is het bijvoorbeeld alleen maar grappig wanneer er twee kinderen vermist zijn ergens boven op de Eiffeltoren. Maar ik wist wel zeker dat ik er de humor niet van zou inzien als ik nu een soortgelijke situatie zou meemaken. Ik vond het een heel vreemd gevoel om gedurende drie dagen verantwoordelijk te zijn voor enkele tientallen tieners in een grootstad, waar even geleden nog is gebeurd wat er is gebeurd…

  Gelukkig bleek ik op stap met de beste tieners ooit. Niemand is van de Eiffeltoren gevallen of verdwaald in de metro. Diezelfde pubers die in de klas soms hun grenzen aftasten, ontpopten zich tot voorbeeldige leerlingen die luisterden, volgden, en vooral niet klaagden of zaagden. En dat terwijl we op stap waren met een rolstoel die moest worden gedeeld door twee tijdelijk gehandicapten en we zowat elke trap en heuvel die je in Parijs kan vinden, hebben getrotseerd. Heel veel hartjes voor deze bende.

Parijs

 • … loving: 

  Netflix. Hoewel. De eerste serie die ik erop heb gezien, heeft me nu niet bepaald blij gemaakt: ‘How to make a murderer’. Voor wie de laatste maanden onder een steen heeft geleefd: ‘How to make a murderer’ is een tiendelige documentaire over Steven Avery. Die werd in 1985 opgepakt voor aanranding en kwam pas 18 jaar later weer vrij. Bleek dat hij het toch niet had gedaan, zeg.

  Twee jaar later (in 2005 voor wie even goed kan hoofdrekenen als ikzelf) werd hij opnieuw opgepakt, voor moord deze keer. Tot op de dag van vandaag zit hij nog altijd in de gevangenis. Tot op de dag van vandaag schreeuwt hij zijn onschuld. Alles bij elkaar heeft hij al even lang vastgezeten als  ik besta… Een mens zou zomaar gaan hopen dat hij schuldig is, al ‘vrees’ ik ervoor…

  Welke (Netflix-)serie vind jij een aanrader?

 • … watching:

  ‘De mol’. Zei ik vorige keer nog dat tv-kijken grotendeels had plaatsgemaakt voor lezen, zit ik nu allerlei series op te sommen die ik volg. Maar naar ‘De mol’ moet ik  gewoon kijken, pure jeugdnostalgie! Elke maandagavond is het voortaan even back to the nineties. In a good way, dan nog.

  Oké, zijn het volgens mij níet: Hanne, Manuella, Cathy en Gilles. Hebben volgens mij een hoog mollengehalte: Thibaud en Issabel.

  Als  je net zo into ‘De mol’ bent als ik, moet je zeker dit artikel van Geekster eens lezen.

 • … wanting:

  een nieuwe compactcamera. Ik ben bijzonder tevreden over mijn spiegelreflexcamera, maar om altijd en overal bij te hebben, is zo’n spiegelreflex niet het ideale toestel wegens te zwaar, te kostbaar en – in het specifieke geval van mijn Canon 100D – geen zoomfunctie. Daarom had ik in Parijs mijn ‘oude’ cameraatje mee: een Canon IXUS 105. Hoewel die overdag best oké foto’s neemt, ben ik minder tevreden over de kwaliteit in iets minder lichte omstandigheden. Daarnaast reageert die niet zo snel, waardoor spontane foto’s uitgesloten zijn. #firstworldproblems, ik weet het. Maar toch.

 • … excited about:

  Dagen Zonder Vlees. Ondertussen is de traditie hier zo ingeburgerd dat ik het niet meer kan maken om níet mee te doen. Ik kijk vooral uit naar de veggie gerechtjes die ik dit jaar weer zal ontdekken. Al is dat na zo’n drie jaar nog best een uitdaging. Maar goed, ik heb twee dagen van mijn vakantie – voor zij die niet in het onderwijs werken: het is inderdaad weeral vakantie – ‘opgeofferd’ aan de eetplanning en ik heb gisteren de Bioplanet al geplunderd. Aan m’n voorbereiding zal het dus niet liggen!

  Welk veggie gerecht komt bij jou vaak op het menu?

Bioplanet

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Le petit requin 10 februari 2016 (2:37 pm)

  Hoera voor die beste tieners en nog veel meer omdat de liefde voor je job er altijd zo vanaf spat!

  Benieuwd wat je met die tempeh gaat maken, want ook al testte ik het al eens uit (en bevond het goed), extra inspiratie is altijd welkom 🙂

 • comment-avatar
  fieke 10 februari 2016 (8:03 pm)

  Jippie, dagen zonder vlees! Hier staan vooral veel stoofpotjes op het menu.
  Tot Netflix hebben we ons nog niet laten verleiden, wegens nu al geen tijd voor alles. Geef mij maar een (goed) boek…