• Currently-2015-2

Currently {2015/2}

Ik vond het de hoogste tijd voor nog eens een Currently. De laatste dateert immers al van januari en er is/ik ben ontzettend veel veranderd in die drie maanden tijd. What’s happening here currently in Lier?

De grootste verandering is wel dat ik nu bijna echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans ben. And that I’m love love lovin’ it!

Making me happy: het lesgeven! Zó veel gelukkiger dan ik ooit had durven hopen. Ik weet nu helemaal zeker dat ik een jaar geleden de juiste keuze heb gemaakt door mij in een nieuwe opleiding te storten. Ik zit midden in m’n stage, wat wil zeggen dat ik niets verdien en zelf word geëvalueerd, maar ik ben gelukkiger met wat ik nu doe dan ik ooit ben geweest. Als leerling haatte ik spreekbeurten, rollenspelen, eigenlijk alles wat inhield dat je naar voren moest in de klas, maar als leerkracht HOUD ik ervan om vooraan te staan!

Enjoying: de laatste weken van de lerarenopleiding. En ik ga ze missen ook. Ik zit zo graag op de schoolbanken, maar normaal gezien was dat nu helaas echt wel de laatste keer. Bovendien had ik zo’n fijne klas! Natuurlijk kan je je voornemen om elkaar niet uit het oog te verliezen, maar de ervaring leert me dat dat bijna onvermijdelijk toch gebeurt. Zo jammer…

Wearing: m’n leukste kleren! Nog een voordeel van m’n nieuwe beroepskeuze. Wanneer ik voor de klas moet staan, draag ik elke keer een outfit waarin ik me helemaal goed voel. Je kan moeilijk in je comfy combo komen wanneer er een twintigtal mensen op je zit te kijken.

Wondering: in welke school ik in september terecht zal komen. That’s right, ik weiger rekening te houden met het feit dat ik misschien helemaal geen school vind. #denialismyfriend 

Happy for: m’n liefje omdat ook hij zijn droomjob heeft gevonden. In september studeerde hij af met twee Masterdiploma’s. Dat bleek echter eerder een handicap dan een pluspunt te zijn. #onlyinbelgium Gelukkig wint de aanhouder altijd! Iets meer dan een weekje geleden werd hij aangenomen voor een job die hij zo graag doet dat hij er zelfs nu al voor en na zijn uren
nog mee bezig is.

Trying to figure out: of een Jawbone UP24 compatibel is met een OnePlus One. Ik heb een nieuwe smartphone nodig. Mijn huidige is namelijk al een tijdje tergend traag. Daarnaast is nu ook de enige knop die hij heeft kapot, wat het nogal omslachtig maakt om hem nog te bedienen. Ik wil heel graag een OnePlus One kopen (die heeft geen knop meer, ha!), maar dan moet die wel compatibel zijn met een Jawbone UP24, iets wat al meer dan een jaar op m’n verlanglijstje staat. Op fora las ik tegenstrijdige reacties. Daarom stelde ik mijn vraag zowel aan Jawbone als aan OnePlus, maar geen van beide bedrijven reageerden. Normaal zou ik uit protest al niks meer van hen aanschaffen maar ik wil het zo graag! #slachtoffervandeconsumptie Als jij dus toevallig heel zeker weet of de Jawbone UP24 al dan niet compatibel is met de OnePlus One, hoor ik het heel graag!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  C* 29 april 2015 (8:08 am)

  Ik heb n bachelor- en masterdiploma. Ik ervaar het ook niet echt als pluspunt op mijn cv. 🙂 Voor het een te weinig ervaring, voor het ander te hoog geschoold. :-s

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 29 april 2015 (9:07 am)

   Inderdaad, te weinig (eigenlijk geen) ervaring was de andere reden die hij steeds te horen kreeg. Da's zo'n catch-22, hé, want hoe kan je nu ervaring opdoen als niemand je wil aannemen omdat je geen ervaring hebt?

   Ben jij al lang aan het zoeken?

 • comment-avatar
  Le petit requin 4 mei 2015 (9:17 pm)

  Zo'n vrolijk bericht dit! Blij, zowel voor jou dat het lesgeven je zo gelukkig maakt, als voor je vriend, dat hij zijn droomjob gevonden heeft!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 5 mei 2015 (8:27 am)

   Dankjewel!!! Ik zit hier trouwens ook nog steeds te duimen voor jou. Hebben die Zwitsers nu nog niet door wat voor een fantastische aanwinst jij zou zijn? 😉