• Currently 2015-1

Currently {2015/1}

Joepie, nog eens een Currently! Vorig jaar schreef ik er vijf en het jaar daarvoor ook al vier. Onderaan deze blogpost plaats ik linkjes naar ze allemaal. Ik vind het zelf leuk om Currently-posts te schrijven én later terug te lezen. Ze geven een goed beeld van waarrond mijn leven op dat moment draait.

Playing: Carcassonne. Dit jaar (her)ontdekten mijn vriend en ik de bordspellen! Ik gaf er hem twee cadeau voor kerst: Carcassonne en De Kolonisten van Catan. Helaas moet je voor dat laatste minstens met drie zijn, maar Carcasonne hebben we ondertussen al ontelbare keren gespeeld! Wanneer er een paar dagen tussen zitten, begint het echt te kriebelen om weer te gaan spelen met de landtegels en onze horigen. Dikke vette aanrader!

Watching: Breaking Bad en seizoen 4 van Game of Thrones. Van Breaking Bad had ik al meer dan een jaar de volledige boxset liggen en vorige week zijn we er eindelijk aan begonnen. En màn, waarom zijn we er nu pas aan begonnen? Iedereen had gelijk: de serie is zó goed. We zitten momenteel al in midden in seizoen 2. Compleet verslaafd hier!

En daarnaast is eindelijk het vierde seizoen van Game of Thrones begonnen op tv. Geen moment te vroeg, want aangezien iedereen dat al lang heeft gedownload, was het een helse opdracht om spoilers buiten te houden. Helaas is het niet volledig gelukt, mede door de ‘You’re welcome’-tweet van George R.R. Martin. Gelukkig is het kijkplezier er niet minder om!

Excited about: mijn kijkstages in het middelbaar. Ik mag vanaf vandaag de hele week lessen Nederlands, Engels en Frans gaan observeren en ik kijk er zó naar uit. Het is ook spannend, want aan enkele van de klassen die ik ga observeren, moet ik later dit jaar zélf les gaan geven. Ik duim dus heel hard voor toffe, brave leerlingen!

Working on: een eigen eetpatroon. Ik speelde heel lang met het idee en nu ben ik er eindelijk aan begonnen: een gezond eetschema met recepten voor elke maaltijd gedurende een hele maand. Ik ben van plan om twee versies te maken: een lente/zomer- en een herfst/winter-versie. Het is geen dieet, maar een gewoon gezond eetpatroon dat je in principe voor altijd kan aanhouden.

Wanting: vers leesvoer. Momenteel ben ik bezig in What a Carve Up! Van Jonathan Coe. Ik heb het boek geleend van mijn vriend, die het heel goed vond. Hoewel ik al ongeveer een derde heb gelezen, zit ik nog altijd niet in het verhaal. Normaal zou ik het boek opzijleggen, maar mijn vriend beweert dat het echt wel goed wordt. Ik zet dus nog even door, maar hierna wil ik wel weer een boek lezen waarbij ik vanaf bladzijde 1 compleet in het verhaal wordt meegezogen! Het is helaas al eventjes geleden dat ik nog zo’n boek ben tegengekomen.

Daarom kan ik dus tips gebruiken! Welke boek moet moet MOET iedereen hebben gelezen? Ik houd trouwens van spannende verhalen. Mijn absolute aanraders van de laatste tijd zijn ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’, op de voet gevolgd door ‘Ik ben Pelgrim’. Wat zijn die van jou?

Misschien vind je dit ook leuk!

6 Comments

 • comment-avatar
  C* 13 januari 2015 (7:58 am)

  Ik hou wel van de boeken van Karin Slaughter.

 • comment-avatar
  lien 14 januari 2015 (1:18 pm)

  Haha, ik ging net hetzelfde typen C*. Daarbij komen ook nog: Jo Nesbo, de laatste reeks van Nicci French (de maandag, dinsdag,…) en Jussi Adler Olssen. Allemaal van het spannende genre.

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 24 januari 2015 (9:53 am)

   Leuke tips! Sommige van de auteurs kende ik nog niet. Moet ik me eens in verdiepen… 🙂

 • comment-avatar
  Le petit requin 15 januari 2015 (1:20 pm)

  Breaking bad staat hier ook klaar, dus je bent zeker niet de enige die er nu "pas" naar kijkt. Tegelijk zit ik al ongeduldig te wachten op seizoen vijf van Game of Thrones!
  Boekentips gaf ik je al op mijn blog, al zaten daar wel niet echt spannende boeken tussen denk ik. Dat lees ik eigenlijk weinig, al staat nu wel Bird box op mijn leeslijstje; zou naar het schijnt de moeite zijn.

  Veel succes en plezier met de kijkstages!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 24 januari 2015 (9:54 am)

   Begin maar snél aan Breaking Bad, 't is zo goed!

   Ik heb eventjes een korte inhoud van Bird box opgezocht, klinkt inderdaad veelbelovend… 🙂