Currently {2013/1}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet zijn bedoeld om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)

 • Reading: ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’. Ik las dat boek voor het eerst in het jaar 2000 en sindsdien heb ik het al zo’n 2000 keer gelezen. Oké, dat is overdreven. Maar toch al zéker
  meer dan 5 keer, net als alle andere Harry Potter-boeken, in 3 verschillende talen (Nederlands, Engels en Frans). Ik denk dat ik de boeken precies op het goede moment heb leren kennen. Ik was oud genoeg om alles te begrijpen, maar ook nog jong genoeg om echt te geloven in de magie. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal en zat zelf hoopvol (maar helaas tevergeefs) te wachten op mijn eigen brief van Zweinstein. Om één of andere reden krijg ik elk jaar in de kerstperiode opnieuw zin om de boeken te lezen. En dit jaar doe ik dat gewoon!
 • Wearing: Not what I should be. Laat me dat eventjes uitleggen. Alles viel op zijn plaats toen ik toevallig onderstaande afbeelding tegenkwam. Ik wist niet eens dat dit ‘een ding’ was, maar dit heb ik! Zo hard! Ik heb talloze kleedjes. Als in: mijn kasten (meervoud, ja) gaan bijna niet meer dicht. Maar toch, tóch draag ik steeds dezelfde dingen. Dingen die er gewoon mee doorkunnen. Ik heb zoveel ‘wauw’-outfits en ik draag alleen maar ‘meh’-outfits. En de zin in de afbeelding is exàct de reden waarom. Zo’n zonde, want eigenlijk voel ik me véél beter wanneer ik iets aanheb waarin ik me echt mooi voel. En eigenlijk zou je ook gewoon kunnen redeneren dat wanneer je je elke dag mooi maakt, geen enkele dag insignificant is. Maar goed, nu moet ik wel werken aan mijn irrationele angst, want het staat op m’n blog!
Wie heeft dit nog?
 • Watching: onder andere Game of Thrones. Ik zat helemaal in de serie tijdens seizoen 1, maar aangezien ik niet meedoe aan downloaden, moest ik een tijdje wachten tot seizoen 2 op tv kwam. Tegen die tijd was ik eigenlijk alweer vergeten hoe iedereen heette, wie nu weer familie was van wie, wie vijanden waren en wie vrienden… Veel te veel personages! Ik bleef het wel volgen, maar nooit echt van harte. En toen was er de aflevering Blackwater… De serie heeft me weer helemaal betoverd! Al zou een index met alle personages en hun relaties tot elkaar wel handig zijn…
 • Looking forward to: Kerstmis! Dat komt door de Harry Potter-boeken, hé… Ik ben belachelijk vroeg in kerststemming dit jaar! Al gelooft een deel van mij ook niet dat het alweer zover is… Mijn pakjes van vorig jaar lijken amper uitgepakt.
 • Making me sad: wat me al meer dan een jaar sip maakt. Mijn Pamplemousse’je moeten missen… Zij was 17 jaar bij mij en plots niet meer. Ik ben het nu stilaan een plaatsje aan het leren geven. Ze heeft een leventje gehad als een prinses, ze leek zelfs op haar 17 nog een speelse pup en ze was omringd door liefde toen ze stierf. Dat zijn de dingen waaraan ik moet denken.
<3 mijn Mousse’je
 • Making me happy: mijn blog! Mijn lief Merlot heeft me zolang moeten pushen om m’n eigen blog te beginnen, ik had zoveel schrik van ‘het internet’ en zag ook gewoon niet in wat ik daaraan zou hebben. Ik schreef enkel voor mezelf. Maar nu ben ik zo blij dat hij er maar over bleef doorgaan. Ik schrijf nog steeds voor mezelf, maar toch is het anders met een blog. Leuker. Op één of andere manier. Ik kan het niet goed uitleggen. Feit is dat er een hele dag naar uitkijk om ’s avonds thuis te komen van m’n werk en een beetje te kunnen bloggen. En dat ik soms overloop van de inspiratie en dat een ‘bruisend’ en leuk gevoel is!
 • Wanting: een horloge met een dubbel lederen bandje. Zoiets als dit.
Want!

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Nina 8 november 2013 (4:16 pm)

  Oohh ja, ik heb dat ook!! Ik 'spaar' mijn 'goede kleren' voor 'speciale gelegenheden' die er nooit komen. OMG!! 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 10 november 2013 (2:14 pm)

   Ik heb de afbeelding ook op m'n Facebookpagina gepost, en daar blijkt ook dat nog veel mensen dit hebben! Eigenlijk moet je gewoon voor je 'vreemde' kantjes uitkomen, en dan blijkt vaak dat je helemaal niet zo raar bent als je wel dacht… 🙂