• crazy food tag

Crazy food tag

Joepie, nog eens een tag. Zo leuk om in te vullen, en al helemaal wanneer de vragen allemaal over eten gaan! Geen idee waar de tag oorspronkelijk vandaan komt, maar ik kwam hem tegen op Ohmyfoodness.nl.

Wil je hem ook invullen? Onderaan heb ik de vragen allemaal op een rijtje gezet. Heb je geen zin of geen blog, wil je dan een glimlach op m’n gezicht toveren door jouw antwoord op vraag 28 te laten weten via een commentaartje?

1. Welk eten kun je elke dag eten?

Spaghetti.

2. Wat is je minst favoriete eten?

Volgens mij weet iedereen dit ondertussen wel: kaas.

3. Weet je wat het favoriete eten van je vrienden is? 

Van enkele vrienden wel, ja. Ik gebruik die info trouwens in hun omschrijvingen.

4. Is er een bepaald gerecht/voedingsmiddel dat je altijd al hebt willen proberen?

Tgoh, ik kan niet echt op iets komen. Wanneer er zoiets is, probeer ik het gewoon, denk ik…

5. Noem een voedingsmiddel of gerecht dat je nooit zou willen proberen.

Je kan het hier heel gek maken, maar ik wil het niet te ver drijven en houd het gewoon bij een kaasschotel.

6. In welk eten/gerecht slaag je maar niet om het goed te maken en hoe komt dat?

Zoete aardappelfrietjes. Heel lekker, maar ik krijg ze niet krokant!

7. In welke stad heb je het lekkerst gegeten?

Sluis (Nederland).

8. Wat is je favoriete restaurant?

Ik ga niet zo vaak op restaurant dat ik kan spreken van een favoriet. Bovendien wissel ik graag zoveel mogelijk af omdat er gewoon zoveel lekkers te ontdekken valt.

9. Vertel over jouw slechtste restaurantervaring.

Qua eten heb ik niet echt een slechte restaurantervaring, maar wel qua wachttijd. Bij Cuzina in Lier staan hele lekkere gerechten op de kaart, maar van de vier keer dat wij daar zijn gaan eten, hebben we al twee keer gigantisch lang op ons eten moeten wachten, echt als in meer dan twee uur! De twee keren dat we niet lang hebben moeten wachten, was telkens op een doordeweekse dag. De ene keer waren wij de enige klanten, de andere keer was er nog één ander tafeltje bezet.

10. Noem een restaurant waarvan je had gehoopt dat het dichterbij zou zijn.

Ik vind echt een moeilijke vraag, want als wij op restaurant gaan, is het meestal dicht bij huis. Tenzij we natuurlijk op reis zijn, maar ook daar zijn we nog niks tegengekomen dat gigantisch memorabel was. Is dat nu raar?

11. Noem je favoriete restaurant dat tegenwoordig niet meer open is.

Er schiet er geen enkel te binnen.

12. Wat is je favoriete fastfoodrestaurant en kun je 5 items noemen van het menu?

Moeilijk, wij eten zelden fastfood, maar ik denk dat we al het vaakst Chinees hebben besteld. ‘Het vaakst’ komt dan neer op gemiddeld 3 keer per jaar, denk ik. Ik ken de kaart zeker niet uit m’n hoofd (en de nummertjes al helemaal niet), maar ik vermoed dat er op elk Chinees afhaalmenu wel ongeveer hetzelfde staat. De eerste vijf Chinese gerechten die in me opkomen, zijn: Chinese tomatensoep, Babi Pangang, Kung Pao kip, kippenblokjes met zoetzure saus en Pekingeend.

13. Wie is een betere kok, je moeder of je vader?

Da’s een vraag waarop ik niet kan antwoorden, aangezien m’n vader geen deel uitmaakt van m’n leven. M’n moeder is in ieder geval geen goede kokkin. Geen nood, dat weet ze zelf en dat maakt haar ook niets uit.

14. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je moeder kan maken?

Het antwoord is heel tegenstrijdig aangezien mijn moeder 99,9% van de tijd groenten-vlees-patatjes maakt, maar ik vind haar spaghettisaus heel lekker.

14. Welke feestdag is je favoriet wat eten betreft?

Kerstmis. Samen met Nieuwjaar eigenlijk de enige feestdag die wij echt vieren met speciaal eten…

16. Wat is je favoriete ‘kersteten’?

Wij hebben al jaren geen vast kerstmenu meer, maar toen ik nog kind was en m’n grootouders er nog waren, bestelden we altijd een koude visschotel. Ik denk dat ik dat gewoon altijd met kerst zal blijven associëren.

17. Wat zou je op je broodje doen?

18. Wat zou je op je pizza doen?

Deze twee vragen heb ik al beantwoord in de 25 foodvragen-tag.

19. Hoe eet je eieren het liefst: als roerei, gekookt (zacht, hard), gepocheerd, als spiegelei,…?

Wanneer ik enkel een eitje eet, heb ik het liefst een spiegelei. Wanneer het deel uitmaakt van een gerecht, verkies ik een hardgekookt of gepocheerd ei.

20. Hoe vind je je biefstuk lekker?

Saignant.

21. Wat is je favoriete party food?

Wat geldt precies als party food? Ik denk in ieder geval aan allerlei kleine hapjes en snackjes, en sowieso is dat niet m’n favoriete eten. Ik eet altijd zo weinig mogelijk ‘borrelgedoe’ en heb dan ook geen favoriet.

22. Wat is je meest favoriete dessert?

Chocolademousse.

23. Vind je schaal- en schelpdieren lekker?

Zeker, zolang ze maar vers zijn en niet opgelegd in het zuur. Een oester heb ik wel nog nooit gegeten. Nu ja, naar ’t schijnt één keer als kind, maar ik kan me de smaak niet meer herinneren.

24. Houd je van pittig eten?

Het is niet m’n favoriet, maar af en toe kan ik pittig eten best waarderen.

25. Rauwe of gekookte groenten?

Gekookte.

26. Hoe vind jij je brood het lekkerst getoast? Heel donker of licht?

Licht.

27. Welk eten komt er op dit moment in je op?

Chocolade! Whatever the question, the answer is always chocolate!

28. Heb je rare eetgewoontes? Welke dan?

Daar schreef ik al eens deze blogpost over!

29. Wat vind je leuker: koken of bakken?

Koken, ongetwijfeld.

30. Noem het eerste voedingsmiddel dat in je opkomt wanneer je aan groen eten denkt.

Sla.

Ik zet de vragen nog eens op een rijtje voor wie de tag wil overnemen.

 Ik zou het heel leuk vinden als je vraag 28 beantwoordt in de commentaar. Daar ben ik namelijk heel benieuwd naar!

1. Welk eten kun je elke dag eten?
2. Wat is je minst favoriete eten?
3. Weet je wat het favoriete eten van je vrienden is?
4. Is er een bepaald gerecht/voedingsmiddel dat je altijd al hebt willen proberen?
5. Noem een voedingsmiddel of gerecht dat je nooit zou willen proberen.
6. In welk eten/gerecht slaag je maar niet om het goed te maken en hoe komt dat?
7. In welke stad heb je het lekkerst gegeten?
8. Wat is je favoriete restaurant?
9. Vertel over jouw slechtste restaurantervaring.
10. Noem een restaurant waarvan je had gehoopt dat het dichterbij zou zijn.
11. Noem je favoriete restaurant dat tegenwoordig niet meer open is.
12. Wat is je favoriete fastfoodrestaurant en kun je 5 items noemen van het menu?
13. Wie is een betere kok, je moeder of je vader?
14. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je moeder kan maken?
14. Welke feestdag is je favoriet wat eten betreft?
16. Wat is je favoriete ‘kersteten’?
17. Wat zou je op je broodje doen?
18. Wat zou je op je pizza doen?
19. Hoe eet je eieren het liefst: als roerei, gekookt (zacht, hard), gepocheerd, als
spiegelei,…?
20. Hoe vind je je biefstuk lekker?
21. Wat is je favoriete party food?
22. Wat is je meest favoriete dessert?
23. Vind je schaal- en schelpdieren lekker?
24. Houd je van pittig eten?
25. Rauwe of gekookte groenten?
26. Hoe vind jij je brood het lekkerst getoast? Heel donker of licht?
27. Welk eten komt er op dit moment in je op?
28. Heb je rare eetgewoontes? Welke dan?
29. Wat vind je leuker: koken of bakken?
30. Noem het eerste voedingsmiddel dat in je opkomt wanneer je aan groen eten
denkt.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Le petit requin 11 maart 2015 (2:47 pm)

    Leuk om te lezen!
    Rare smaakcombinaties heb ik niet echt denk ik (eerlijk, sommige van de jouwe lijken mij vooral vies 🙂
    Een rare eetgewoonte die ik wel heb, is dat ik zaken zoals snoepjes, zuurtjes, chocotoffs… per twee eet. Blijft er maar eentje meer over, dan bijt ik dat mooi in twee, want twee halfjes gaat beter dan één volledig snoepje in mijn hoofd. Beetje autistisch eigenlijk he, als je er over denkt? 🙂