Courgettesoep met tijm en zure room

Deze soep maakte ik ondertussen al enkele jaren geleden voor het eerst. Ik snap zelf niet dat ik ze nog niet heb geblogd. Ik maak ze voor iedereen die bij ons komt eten minstens een keertje, want iedereen MOET deze combinatie leren kennen. Zo simpel en toch zo bizar speciaal door de combinatie van smaken. Courgette loves tijm loves zure room of zo, denk ik. Ik begrijp zelf niet hoe het komt, maar deze soep is magisch.

Je bent intussen toch wel naar de winkel gerend om de ingrediënten te gaan halen, mag ik hopen? Hier komt het recept, enjoy!

De foto doet de soep trouwens geen eer aan, geloof me. Mooie soepfoto’s nemen is een helse taak.

Courgettesoep met tijm en zure room

Wat heb je nodig?

 • 2 uien
 • 3 teentjes knoflook
 • 3 courgettes
 • 1 potje (2,5 dl) zure room
 • 1,7 l kippenbouillon, vb. 1,7 l water + 3 kippenbouillonblokjes
 • 1 el verse tijm
 • Peper & zout
 • Bakboter

Wat moet je doen?

 1. Pel de uien en de knoflook, en snijd ze grof. Bak ze aan in wat bakboter. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in stukken. Dat mag best grof zijn, de soep wordt toch gemixt. Bak de courgettes mee aan. Ze mogen echt een bruin randje krijgen, dat geeft alleen maar meer smaak.
 2. Rits ondertussen wat verse tijm tot je zo’n eetlepel aan tijmblaadjes hebt. Doe die bij in de pot en roer even om. Giet de kippenbouillon op de soep, zet een deksel op de pot en laat zo’n 20-30 minuten koken.
 3. Mix de soep en roer er een heel potje zure room onder.
 4. Mmmm!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments