• Colifloroni

Colifloroni

One pot wonder. Nooit gedacht dat pasta en bloemkool zo goed overeen zouden komen. Het gerecht proeft heel romig en rijk, maar is eigenlijk redelijk licht doordat ik geen spekjes maar hesp gebruik en geen room, maar groentebouillon, eitjes en melk. En heb ik al gezegd dat het in een kwartiertje op tafel staat?

Schuif maar op, witte saus!

Coliflor-omnom-oni!

Colifloroni

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine ui
  • ½ bloemkool
  • 7 dl groentebouillon (Ik nam 7 dl water met een groentebouillonketeltje.)
  • 2 eitjes
  • Scheutje melk
  • 50 g Grana Padano
  • 4 sneden hesp
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat
  • Optioneel: peterselie
  • Bakboter
  • 160 g pasta (Liefst een kleine pastasoort.)

Wat moet je doen?

  1. Voor dit gerecht heb je maar één pot/pan nodig. Kies er eentje uit waar een deksel op past en waar – uiteraard – alles in kan. Ik nam mijn wokpan.
  2. Snipper de ui en bak hem glazig in wat boter. Verdeel ondertussen de halve bloemkool in hapklare roosjes, voeg ze toe aan de ui en bak ze 2-3 minuutjes mee.
  3. Doe de pasta bij in de pot, schenk er de groentebouillon bij en laat alles koken onder een deksel tot de pasta beetgaar is.
  4. Kluts terwijl de pasta kookt twee eitjes in een tas, doe er een scheutje beetje melk bij en 50 g geraspte Grana Padano. Snijd de hesp in stukjes.
  5. Roer wanneer de pasta al dente is de eitjesmengeling door het gerecht, werk af met peper, zout, nootmuskaat, de blokjes hesp en eventueel wat peterselie.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments