• Project-Pinterest-chocomousse-met-kokosmelk

Project Pinterest {2}: chocomousse met koskosmelk

Op Pinterest kwam ik een plaatje tegen dat mij naar een recept leidde voor een superlekkere chocomousse zonder room, eieren of suiker! Een paar aanpassingen later vond ik de chocomousse perfect om te delen op m’n blog.

Deze chocomousse is ontzettend vullend. Wij aten hem als vieruurtje, en kregen pas zo’n vijf à zes uur later opnieuw honger. Misschien dat ik hem de volgende keer dus over drie of vier potjes ga verdelen…

Chocomousse met koskosmelk

Aantal porties: 2-4

Wat heb je nodig?

 • 100 g dadels, zonder pit
 • 1 blik kokosmelk*
 • 2 el rauw cacaopoeder
 • Afwerking: pure chocolade

Wat moet je doen?

 1. Kook wat water in de waterkoker. Doe de dadels in een kommetje en giet het kokende water erover. Laat twee minuutjes staan en giet de dadels dan af.
 2. Terwijl de dadels weken, kan je al wat pure chocolade grof hakken, voor de afwerking.
 3. Doe de dadels in de blender en schep er twee eetlepels kokosmelk bij. Blend de dadels zacht samen met de kokosmelk. Voeg nu de rest van de kokosmelk en het cacaopoeder toe. Blend tot een smeuïge mousse.
 4. Verdeel de chocolademousse over twee (of drie of vier) kommetjes. Strooi er wat chocoladestukjes overheen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

* Let op

Het is de bedoeling dat je enkel het vaste gedeelte van de kokosmelk gebruikt. Het doorzichtige kokoswater dat onderaan in het blik zit, heb je niet nodig. Dat kan je eventueel in een soep, zoals linzensoep of wortelsoep, gieten voor een extra smaakje.

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

 • comment-avatar
  Le petit requin 11 november 2015 (10:49 am)

  Afgelopen weekend voor het eerst geprobeerd en heel erg lekker, merci! Er zat bij ons jammer genoeg wel een beetje suiker in, want de enige dadels die ik in de winkel kon vinden waren met suiker gedroogd (en ik had echt geen tijd om in meerdere winkels langs te gaan). Dikke boehoe voor de winkel (alsof dadels op zichzelf al niet zoet genoeg zijn!), maar dat doet niets af aan het feit dat dit een lekker en (normaalgezien 🙂 ) suikervrij dessert is dat ik zéker nog ga maken!

  En alles goed voor de rest? Ik vermoed heel druk met al je lessen gezien de stilte hier? Hopelijk vind je nog voldoende tijd voor wat ontspanning!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 14 november 2015 (8:36 am)

   Dankjewel!

   Inderdaad de stilte op m’n blog weerspiegelt de drukte in real life. Het feit dat ik deze reactie zelfs pas na enkele dagen opmerk, zegt ook al genoeg. Ik wilde eigenlijk in de herfstvakantie opnieuw beginnen bloggen, maar ik heb zelfs dan zoveel voor school gewerkt dat het er alsnog bij is ingeschoten. Ik mis het wel ontzettend, hoor! Maar veel werk in combinatie met mijn perfectionisme is tijdelijk (dat hoop ik toch!) een dodelijke combinatie voor mijn blog. Gelukkig geef ik nog altijd ontzéttend graag les en zelfs verbeteren vind ik leuk. Het voelt dan gelukkig ook niet alsof ik keihard aan het werken ben, maar eerder alsof ik iets leuks aan het doen ben dat zoveel tijd opslorpt dat er amper iets overblijft voor andere leuke dingen…

   Gelukkig komt er snel weer een vakantie aan, en dan nog één en dan nog één… 😉 Genoeg kansen om m’n blog nieuw leven in te blazen dus! Ik geef niet op tot ik een evenwicht heb gevonden!

   • comment-avatar
    Le petit requin 23 november 2015 (5:51 pm)

    Hihi, zelfs verbeteren leuk vinden 😉
    Maar goed te horen dat je het zo graag doet en dat het zo leuk is dat het niet aanvoelt als werken! Succes met het evenwicht vinden met bloggen; kan mij wel voorstellen dat je het mist. Maar als het een troost kan zijn: ik heb alleszins nog meer dan genoeg “nieuwe” recepten uit je archief te ontdekken 😉