• Chinees-Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar

Vandaag begint het nieuwe Chinese jaar. 2014 wordt voor de Chinezen het Jaar van het Paard. Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Hoewel ik er een maand geleden al 20 heb gemaakt (10 algemene en 10 kookvoornemens), grijp ik Chinees Nieuwjaar aan om er nog eentje te maken. Een Chinees voorneempje.

Aangezien ik dol ben op mijn Chinese tomatensoep, en die meer dan waarschijnlijk een pak lichter en gezonder is dan die van de Chinees zelf, is mijn Chinees voornemen om nog enkele nummertjes van het afhaalmenu na te maken. Ik moet er van mezelf minstens 5 uit dit lijstje personaliseren en perfectioneren:

 1. Babi Pangang
 2. Bami Goreng
 3. Chop Choy
 4. Chow Mein
 5. Dan Dan noedels
 6. Dim Sum
 7. Foe Yong Hai
 8. General Tso’s kip
 9. Kung Pao kip
 10. Loempia’s
 11. Ma Po Tofu
 12. Yeung Chow Nasi

Wat is jouw favoriete Chinese gerecht? Maak jij het weleens zelf?

5 Comments

 • comment-avatar
  Zoë-Amber 31 januari 2014 (9:43 am)

  Loempia's zijn verreweg mijn favoriete gerecht, al heb ik na een mislukt experiment het nooit meer aangedurfd om ze zelf te maken!

  Wat leuk dat je er zo toch nog een voorneemseltje tussen weet te proppen, leuke blog EN lay-out~!

 • comment-avatar
  aMuse Rouge 31 januari 2014 (3:33 pm)

  Wauw, het maakt me superblij dat je m'n blog én lay-out zo leuk vindt. Bedankt! 🙂 (Al heb ik de lay-out wel grotendeels te danken aan m'n vriend.)

  Hopelijk vind ik een super lekker loempia-receptje dat niet kan mislukken en liefst ook nog ontzettend gezond is. Je ziet het wel verschijnen op m'n blog in dat geval! 🙂

  • comment-avatar
   lien 31 januari 2014 (6:28 pm)

   Een super gezond loempia recept daar wil ik ook wel van meegenieten. En moest die bami goreng ook nog wat gezonder kunnen…. ik kijk er al naar uit.

 • comment-avatar
  Anoniem 4 februari 2014 (12:44 am)

  Als bij toeval ( verveling en wat googelen op de pc 🙂 kwam ik op je blog terecht. Ook al ken ik je dan niet persoonlijk, ik begon het te lezen, en wens je hierbij te feliciteren. Het leest zeer vlot, is met een vlotte pen geschreven, en vrij alledaagse dingen, zonder teveel poespas, …de gerechtjes zijn een aangename afwisseling; Nu om nog even terug te komen op je Chinees avontuur , mijn chinees favoriete recept blijft toch de loempia, enkel jammer dat het vaak zeer vettig op je bord komt ….en met stip op nummer 2 is de Kung Pao Kip ( waarvan ik niet begrijp dat het hier niet bij alle Chinezen op de kaart staat ). Nog veel succes verder met je blog. renevha@hotmail.com

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 4 februari 2014 (6:42 pm)

   Wauw, wat een ontzettend leuke reactie! Jij hebt mijn hele dag (of misschien stiekem zelfs week) gemaakt! Bedankt voor het compliment over m'n schrijfstijl. Dat is één van de mooiste complimenten die je me kan maken. 🙂 Ik wil inderdaad niet enkel focussen op receptjes, maar probeer verschillende soorten blogposts te schrijven. En ik vind het super om te lezen dat ik daar volgens jou best wel in slaag.

   Over mijn Chinees voornemen: ik hààt vet eten. Als eten te vettig is, kan ik er gewoon niet van genieten. Ik zal dus heel hard m'n best doen om zo licht mogelijke loempia's te maken. 🙂 Kung Pao Kip heb ik zelf stiekem nog nooit gegeten. Ik moet me echt nog heel erg verdiepen in de Chinese keuken. Maar het komt wel goed (hoop ik)! Als je af en toe eens komt piepen, zie je vanzelf wel wat ik ervan maak. 🙂

   Echt waar, nog eens bedankt om te reageren. Veel mensen lezen mee zonder ooit een reactie achter te laten (en daar is uiteraard ook niets mis mee), maar enkele woordjes zoals die van jou kunnen een blogster echt heel erg blij maken! 😉