Bye bye blogjaar 2013!

Een soort-van-tag. Ik haalde mijn inspiratie hier, maar vertaalde de vragen. Ik zou het leuk vinden als iedereen die het leuk vindt om de vraagjes over te nemen (en die erin geslaagd is om deze zin
helemaal te volgen), dat ook doet! Wat ik nóg leuker zou vinden, is als je de link naar je eigen lijstje zou willen delen in de commentaar. Altijd fijn om nieuwe blogs te leren kennen.

1. Welke 5 blogs heb jij in 2013 met het meeste plezier gevolgd?

In alfabetische volgorde.

kellycaresse.nl – Ik volg meer Nederlandse blogs dan Vlaamse. De blog van Kelly is eentje van de laatste Nederlandse blogs die ik ben beginnen volgen en het is in sneltempo eentje van m’n favorieten aan het worden. Zij schrijft over heel uiteenlopende dingen (al vind ik de stukjes over gezond eten het leukst) en is sinds kort ook begonnen met filmpjes.

ohmyfoodness.nl – Nog een Nederlandse blog. Onze Noorderburen trekken mij aan op blogvlak! Ik volg veel foodblogs, maar deze vind ik één van de leukste. Zowel de recepten als de lay-out van de
blog spreken me aan.

projectgezonder.be – Ik volgde Elke al een tijdje op Twitter vooraleer ik haar blog ontdekte. Sindsdien ga ik er regelmatig een kijkje nemen. Zij eet grotendeels paleo (niet aan mij besteed, maar ik vind het wel interessant om erover te lezen), maar ze schrijft ook over gezond leven in het algemeen. Wat me vooral aanspreekt, is dat je gewoon merkt dat gezond eten en bloggen haar passies zijn. Momenteel begeleidt ze met haar ‘Project 30’ mensen om 30 dagen lang strikt paleo te eten.

talesfromthecrib.be – She really does put the sfeer in blogosfeer! Haar manier van schrijven doet me willen dat ik haar in het echt kende. Lilith kan toch gewoon niet anders dan een toffe madam zijn?

uptothenines.com – De blog van mijn lief Merlot. Bij hem geldt absoluut kwaliteit boven kwantiteit. Door schoolwerk kan hij niet zoveel bloggen als hij zou willen, maar in alles wat hij post, zit heel veel tijd en werk. En dat is zowel aan het visuele als aan het tekstuele heel goed te zien, vind ik. (Al ben ik misschien een béétje bevooroordeeld?)

2. Van welke blog die je in 2013 hebt ontdekt, wilde je dat je hem al eerder had leren kennen?

single-cooking.blogspot.com – Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar ik lees haar stukjes graag. Soms doet wat ze schrijft mij zo hard aan mezelf denken dat het bijna eng wordt

3. Noem 1 blog waarop je een blog crush hebt?

whatkatieate.com – Twee woorden: DIE FOTO’S. En ook wel: FOOD PORN. Had ik maar zo’n goed fototoestel! Ik bedoel: kon ik maar zo goed fotograferen!

4. Wat is de meest speciale of originele blog die je al bent tegengekomen?

lawrenceandjulieandjulia.com – Sinds 18 december 2011 is er niets meer verschenen op die blog, maar dat komt omdat het ‘project’ van Lawrence toen was afgelopen. Het uitgangspunt voor heel zijn blog was om een heel jaar lang élke dag naar de film Julie & Julia te kijken. Dat is 365 keer, ja. Elke dagverscheen er dan een blogpost over die film, telkens over een ander aspect ervan. Héél inventieve jongen, als je ’t mij vraagt. En er zitten echt hilarische stukjes tussen! Heel leuk om eens door te scrollen als je wat tijd hebt.

5. Wat zijn jouw 5 populairste blogposts uit 2013? 

 1. Het zalig zondeloze broodje avocado-tomaat
 2. Ik hartje, ik hartje niet
 3. Sangria zonder alcohol, oftewel: how do you resist something with a cherryon top?
 4. Kerstrecept: varkenshaasje met druivensaus
 5. Chinese tomatensoep

6. Wat is jouw eigen favoriete blogpost uit 2013?

Ik ben vooral heel blij met mijn 10 verslagjes van elk van mijn rijlessen. Tegen mijn eigen verwachtingen in vond ik de rijlessen ontzettend leuk, en ik vind het heel fijn dat ik er dankzij mijn blogposts niets van kan vergeten. Als ik 1 van m’n 10 autorijles-blogposts moet kiezen, is het de 5de: aMuse Rouge leert keren.

7. Wat was je allereerste blogpost van 2013?

Mijn naam is aMuse en ik weekmenu.

8. Hoe vaak publiceer jij een blogpost?

Ik probeer zo’n 3 keer per week iets te posten. Meestal is dat op maandag, woensdag en vrijdag. Maar het feit dat deze post op een zaterdag online komt, bewijst dat er uitzonderingen zijn. Doordat ik voltijds werk, heb ik niet zo veel tijd om te bloggen als ik zou willen. En als het mij eens niet lukt om 3 blogposts te schrijven, dan probéér ik mij daar niet al te druk om te maken. Het blijft tenslotte een hobby.

9. Wat vond je in 2013 het allerleukste aan bloggen?

Ik vind het heel moeilijk om het antwoord op deze vraag onder woorden te brengen voor iemand die geen blog heeft.

Bloggen is een uitlaatklep, het geeft me energie. Maar vraag me niet hoe dat komt.

Bloggen brengt me in gedachten naar andere plaatsen. Maar vraag me niet naar waar.

Bloggen doet me groeien als persoon en verandert de manier waarop ik naar de dingen kijk. Maar vraag me niet hoe.

Bloggen maakt me blij. Maar vraag me niet waarom.

10. Wat zou je dit jaar graag willen verbeteren aan je blog?

De lay-out. Ik heb al een paar ideetjes voor een nieuw thema en ga daar binnenkort samen met Merlot aan werken. Voor zo van die dingen heeft hij veel meer geduld dan ik.

Daarnaast heb ik ook een paar ideeën voor nieuwe soorten posts. Ik vind het zelf leuk om uiteenlopende dingen te lezen op een blog, dus daar probeer ik zelf ook zoveel mogelijk voor te zorgen.

Als jij ideeën of tips voor me hebt, zijn die altijd meer dan welkom. In de commentaar of via een mailtje naar amuserouge@gmail.com.

Ik ben heel benieuwd naar jouw lijstje. Bij deze krijgt iedereen met een blog een stokje!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  Marieke 4 januari 2014 (7:05 pm)

  Leuk om zo nieuwe blogs te ontdekken! Ik klik even lekker door 🙂

 • comment-avatar
  Dionne Knooren 5 januari 2014 (9:50 am)

  Er staan mooie blogs tussen!

 • comment-avatar
  lien 5 januari 2014 (5:57 pm)

  Bedankt voor de vermelding. Ik hoop dat het niet te eng wordt 😉

 • comment-avatar
  Elke 5 januari 2014 (8:52 pm)

  Waw, fantastisch om mijn blog naast die van Kelly te zien 🙂 Ik heb intussen de anderen ook even verkend, en heb weer wat nieuwe blogs aan mijn feedly kunnen toevoegen – joepie! Bedankt!