• Slim-Concept-recept-broccoli-bloemkoolsoep

Slim Concept-recept: broccoli-bloemkoolsoep

Een super simpele Slim Concept-proof soep. Ik schaam mij bijna een beetje om dit een recept te noemen, maar ik blog het toch, omdat veel mensen mij keer op keer verzekeren dat receptjes voor hen niet eenvoudig genoeg kunnen zijn, en dat ik het ook niet per se moet zien als een recept, maar eerder als een idee dat ik aanreik. Uiteraard kan iedereen dit maken zonder instructies, maar misschien komt niet iedereen erop om dat ook te doen?

In ieder geval, deze soep is zeker de moeite waard om eens vaak te maken. Ze is super vullend, lijkt heel romig dankzij de bloemkool, ze barst van de vitaminen en de bereiding ervan kost amper tijd of moeite.

Dit is een hele dikke soep. Ik houd sowieso niet van dunne soepen, maar om één of andere reden heb ik deze soep graag extra dik. Als jij ze liever wat dunner hebt, dan moet je simpelweg meer bouillon gebruiken.

Broccoli-bloemkoolsoep

Wat heb je nodig?

  • 450 g broccoli (Dit kwam bij mij overeen met 1 broccoli.)
  • 450 g bloemkool (Dit kwam bij mij overeen met 1/2de bloemkool.)
  • Optioneel: enkele bloemkoolroosjes als afwerking
  • 2 l magere groentebouillon (2 liter water met 4 vetarme groentebouillonblokjes)
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Breng 2 l water met 4 vetarme groentebouillonblokjes aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in willekeurige stukjes. Ik gebruik van beide groenten alles. Daarmee bedoel ik zowel de roosjes als de steel. Wanneer er veel blaadjes op de broccolisteel staan, ‘schil’ ik die wel een beetje. Leg de groenten in een vergiet, spoel ze en doe ze in de pot wanneer het water kookt.
  3. Laat de soep 25-30 minuten koken en mix ze dan. Breng ze op smaak met peper en zout.
  4. Optioneel: snijd enkele bloemkoolroosjes in plakken en stoom of kook ze beetgaar. Grill ze daarna – zonder vetstof – in een gloeiend hete grillpan. Werk je soep ermee af.
Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments