• broccolipesto

Christmas Countdown-recept: Brestolipasta

Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!

Oftewel: pasta met broccolipesto.

Dit recept is een ode aan eenvoud. Je hebt er bijna niets voor nodig, het is klaar in een kleine twintig minuutjes, zit boordevol vitamientjes en een week later snap je nog altijd niet hoe dat nu zó lekker kan zijn. En het beste van allemaal: als je maar met twee bent, is er nog genoeg voor de volgende dag!

Dit recept is voor twee maal twee personen, want een broccoli is nu eenmaal zo groot als een broccoli is.

Gemengd lijkt het wel een beetje een expressionistisch schilderijtje, maar lekker, joh, lekker!

Brestolipasta

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

 • 1 broccoli
 • 1-2 teentjes knoflook, naar smaak
 • Handjevol pijnboompitten
 • 75 g Grana Padano of Parmezaan
 • ½ citroen
 • 200 g gerookte ham
 • Peper & zout
 • Olijfolie
 • 320-380 g pasta, bv. linguine of farfalle

Wat moet je doen?

 1. De broccolipesto maken: verdeel de broccoli in kleine roosjes en en stoom of kook ze gaar in gezouten water. Ze moeten eigenlijk echt overgaar zijn. Normaal is dat een doodzonde, maar beetgaar werkt niet in dit recept. Ik liet de hele kleine roosjes 8 minuten koken. Wanneer het ‘beetgaar-moment’ daar is, kan je eventueel enkele broccolietjes uit de pot nemen en bewaren voor de afwerking. Omdat dat mooi presenteert en zo.
 2. Als de broccoliroosjes overgaar zijn, mag je ze afgieten en meteen afkoelen door er ijskoud water te laten over stromen. Zo blijven ze mooi groen.
 3. Dan kan je de pesto maken: doe eerst de pijnboompitten en de Grana Padano in kleine stukjes in de blender. Laat de blender dan al maar eens kort draaien. Dat is vooral belangrijk voor de Grana Padano. Anders kunnen er grote stukken van achterblijven in de pesto. Voeg dan de broccoliroosjes toe, samen met de knoflook (in enkele stukjes gehakt), het sap van een halve citroen, peper, zout en voldoende olijfolie. Laat je blender al deze ingrediënten omtoveren tot een verrassende pesto.
 4. En verder, ehm… Laat ons eerlijk zijn: eigenlijk is het gewoon al klaar. Ik bedoel maar, nu moet je enkel nog pasta koken en de gerookte ham in stukjes scheuren. Maar daar heb je geen recept voor nodig.
 5. En verder, ehm… Laat ons eerlijk zijn: eigenlijk is het gewoon al klaar. Ik bedoel maar, nu moet je enkel nog pasta koken en de gerookte ham in stukjes scheuren. Maar daar heb je geen recept voor nodig.
 6. Na de foto mag je alles ondereen mengen en smullen!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments