• Brestolipasta-in-pumps

Brestolipasta in pumps

Een soort van combinatie van mijn brestolipasta en mijn pasta met pesto in pumps, hé, is eigenlijk vrij geniaal. Ik deed wat logisch was en doopte dit gerecht brestolipasta in pumps.

Brestolipasta in pumps

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 150 g broccoli
  • 50 g zongedroogde tomaten (6-8 stuks)
  • 50 g notenmengeling (cashew, amandel, hazelnoot)
  • 30 g Grana Padano
  • 1 klein teentje knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • Optioneel: 15 g verse basilicum
  • Beetje kookvocht van de pasta
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout
  • 160-180 g pasta

Wat moet je doen?

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en de steeltjes in stukjes die nog iets kleiner zijn dan de roosjes, was ze en stoom ze gaar. Niet beetgaar deze keer, echt gaar.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water, terwijl je de pesto maakt. Snijd de Grana Padano in enkele stukjes en doe die samen met de noten in de blender. Laat de blender al eens draaien.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten in enkele stukken, pel het teentje knoflook, doe ook die in de blender en laat nog eens draaien.
  4. Als de broccoli gaar is, mag ook die in de blender. Als je ervoor kiest om verse basilicum toe te voegen, mag je dat ook nu doen. Doe 2 eetlepels olijfolie in de blender en vul aan wat kookvocht van de pasta tot je pesto de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en het sap van een halve citroen.
  5. Meng de warme beetgare pasta met de pesto. En werk eventueel af met wat verse basilicum en/of balsamicocrème.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments