• Bloemkool-pastasalade

Bloemkool-pastasalade

Een lekker makkelijk lentegerechtje, een beetje naar het idee van een goedgevulde vleessalade.

Bloemkool-pastasalade

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 125 g kleine pasta, bv. penne, spirelli, farfalle
  • ½ bloemkool
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 4 grote augurken
  • 2 eieren
  • 200 g hesp
  • Zout
  • VOOR DE DRESSING:
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 dl maïsolie
  • 2 el natuuryoghurt
  • Handvol peterselie, vers of diepvries
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Prik een gaatje in de twee eitjes en leg ze er tien minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta bij. Verdeel de halve bloemkool in fijne roosjes en snijd de steel in kleine blokjes, en voeg die 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta toe. Giet de pasta, de eieren en de bloemkool af wanneer ze gaar zijn en koel ze onder stromend water.
  2. Schil de wortel en rasp hem. Ik doe dat tegenwoordig altijd in de blender omdat ik een rasp een vrij gevaarlijk werktuig vind. Het zijn dan wel niet echt ‘geraspte worteltjes’, eerder kleine stukjes wortel, maar dat geeft niet echt, vind ik.
  3. Snijd de lente-uitjes fijn. Doe hetzelfde met de augurken. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in stukjes.
  4. Doe alles in een grote kom en maak de dressing: doe het ei en de mosterd in een smalle maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie toe tot wanneer je mayonaise voldoende dik is. Voeg dan de yoghurt toe en kruid de dressing met flink wat peper, zout en peterselie.
  5. Meng de dressing onder de rest (niet alles in één keer, misschien is het wat te veel) en dien de pastasalade op.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments