Begin met bloggen, bange bambi!

Pyjamadagen lijken steeds een goed idee.

In theorie gaat het ongeveer zo: je wordt wakker zonder wekker. Na nog wat ochtendlijk gedoezel in je donzige bed sta je op, je neemt je favoriete ontbijtgranen, kiest een dvd en kruipt onder een knus dekentje in je zachte zetel. Aan het einde van de dag ben je ontspannen en heb je je filmachterstand ingehaald.

Je weet nu dat Kevin Bacon zijn Amerikaans accent verbazend goed kan verbergen in het Duits, het Frans en waarschijnlijk ook in het Russisch, al weet je dat niet helemaal zeker. Je hebt ontdekt hoe het komt dat Erik Lensherr Magneto wordt en hoe Charles Xavier in een rolstoel belandt. En je bent aangenaam verrast hoe knap Professor X was in zijn jonge jaren. Maar je voelt je vooral een beetje speciaal omdat die knappe jonge professor met sexy Brits accent meisjes met een mutatie op het MC1R-gen – oftewel meisjes met rode haren – naar eigen zeggen fascinerend vindt.

In de praktijk ben je tegen de avond van zo’n pyjamadag echter een beetje in een zombiestaat beland. Je voelt de drang om te douchen, een kleedje aan te trekken dat je glanzende rode lokken laat
stralen in de avondzon en iets te doen wat betekenis heeft. Bijvoorbeeld beginnen bloggen. Een idee dat al enige tijd schreeuwt om aandacht, maar dat je steeds vakkundig negeert zoals enkel jij dat kan, omdat je een bange bambi bent. Want laten we eerlijk zijn: het internet is eng. Het is openbaar, oncontroleerbaar en onuitwisbaar.

Maar langs de andere kant: hoe kan je de wereld anders tonen dat sexy professor X gelijk heeft wanneer hij zegt dat meisjes met rode haren speciaal zijn? Begin dus maar met bloggen, bange bambi…

Geschreven op: 19 april 2012

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Robyn 12 augustus 2012 (5:41 pm)

    Een heel leuk geschreven eerste blogpost!!

    Robyn