• Aziatisch stoofvlees met kokosrijst

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst

Of hoe je een rijst-groente-vleesgerecht plots veel interessanter maakt. Hartjes voor het kruidige zoetige stoofvlees. Hartjes voor de rijst die naar kokos smaakt. En hartjes voor alle vitamientjes in de broccoli.

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 400 g runderstoofvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el zoute sojasaus
  • 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 3 dl runderbouillon, bv. 3 dl water + 1 runderbouillonblokje
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl pili-pili
  • 1 kl kurkuma
  • Neutrale olie, bv. arachideolie
  • Optioneel: geroosterde sesamzaadjes
  • VOOR DE KOKOSRIJST:
  • 125 g witte rijst
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1,5 dl water

Wat moet je doen?

  1. Bak het runderstoofvlees aan in wat olie in een wok op een hoog vuur. Pel en plet ondertussen de knoflook. Bestrooi het vlees wanneer het is gekorst met de kruiden. Voeg de knoflook, twee soorten sojasaus en de bouillon toe. Zet een deksel op de wok, draai het vuur laag en laat het vlees min. 45 min. garen.
  2. Ga na minstens 45 minuten verder met de rest van het gerecht. Haal het deksel van de wok zodat de saus kan indikken. Doe de rijst in een antikleefpotje samen met de kokosmelk en het water. Zet er een vuurtje onder. Wanneer al het vocht is opgenomen, is de kokosrijst klaar.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes van gelijke grootte. Kook of stoom die gaar in zo’n 7-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de roosjes). Bestrooi de broccoli met wat zout.
  4. Dien het Aziatisch stoofvlees op met de kokosrijst en wat broccoli. Bestrooi het gerecht met wat geroosterde sesamzaadjes.

Lekker erbij

Gestoomde broccoli.

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

  • comment-avatar
    Jody 27 mei 2015 (8:13 am)

    Kijk, ik vind stoofvlees niet lekker maar dit lijkt me heerlijk!
    Eens uitproberen!

  • comment-avatar
    xZEE 28 mei 2015 (5:40 pm)

    Hmm, zou dat ook niet lekker zijn met quorn? Ik ga dat eens uittesten!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 28 mei 2015 (6:45 pm)

      Ik zou dan seitan gebruiken als vervanger voor stoofvlees. 🙂