• Auberginetapenade

Auberginetapenade #DZV2015

Wat ongeplande situaties op vlak van avondeten zorgden ervoor dat we nog een hele aubergine en rode paprika zonder bestemming in de ijskast hadden liggen.

Ik mikte ze van de ijskast in de oven en toverde er een heerlijke basis voor een huisgemaakte tapenade weer uit.

Lekker als onderdeel van een hapjesbuffet, maar aangezien ik geen volk over de vloer kreeg en de Dagen Zonder Vlees nog volop aan de gang zijn, heb ik er een aantal dagen mijn middagbeleg voor op crackertjes van gemaakt.

Auberginetapenade #DZV2015

Wat heb je nodig?

  • 1 rode paprika
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: 3 zongedroogde tomaten

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200°, heteluchtstand.
  2. Was de paprika en de aubergine en snijd die laatste in de lengte doormidden. Leg beide groentjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, en kruid ze met peper en zout. Leg ook het ongepeld teentje knoflook erbij, als je dat gebruikt (dat heb ik deze keer niet gedaan).
  3. Zet de schaal gedurende 45 minuten in de oven. Wanneer de groentjes uit de oven komen, zien ze er mooi geroosterd uit, zoals je kan zien op de foto hierboven. Laat ze afkoelen tot je ze kan aanraken zonder jezelf te verbranden.
  4. Haal met je handen de schil van de aubergine en de paprika, haal ook de zaadjes uit die laatste. Dat gaat normaal heel makkelijk! Doe het vruchtvlees van beide groentjes in de blender, samen met de geroosterde knoflook zonder pel en de zongedroogde tomaatjes, als je die gebruikt.
  5. Laat de auberginetapenade helemaal afkoelen in de ijskast.

You May Also Like

No Comments