• Aspergesoep-met-ham-en-eii

Aspergesoep met ham en ei

De verplichte voorjaarssoep met enkele extraatjes als afwerking. Met wat brood of crackers erbij heb je een superlekkere lentelunch.

 

 

Aspergesoep met ham en ei

Wat heb je nodig?

  • 500 g witte asperges
  • 1 l bouillon
  • 2 eitjes
  • 2 sneetjes hesp
  • 2 el gesneden peterselie
  • Bakboter
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Maak een klein gaatje in de eitjes en laat ze 10 minuten koken. Koel ze daarna af in koud water.
  2. Breng een pot met 1 l water aan de kook. Schil de asperges en doe de schillen in het kokend water. Laat de aspergeschillen 15-20 minuten koken op een zacht vuurtje. Zeef de bouillon en doe de aspergeschillen weg.
  3. Smelt in dezelfde pot een klontje boter. Snijd de asperges in stukken (elke asperge in 5 à 6 stukjes en bak ze eventjes aan in de boter. Kruid de asperges met peper en zout en overgiet ze met de aspergebouillon. Voeg eventueel een groentebouillonblokje toe, als je net zoals ik houdt van gekruide soep. Breng de soep aan de kook en mix ze na 20-30 minuten. Werk de soep af met wat verse peterselie.
  4. Pel de eitjes en plet ze met een vork. Snijd de hesp in sliertjes. Verdeel het ei en de hesp over twee kommetjes en schep er de aspergesoep bij.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments