• Asperges-met-garnalen-en-oveneitjes-2

Asperges met garnalen en oveneitjes

Aspergegerechten vragen maar heel weinig andere ingrediënten. Het witte goud schittert immers op zich. Al moet de groente nu wel de spotlight delen met de kleinste pretties in pink van de zee. Ik bracht het beste wat het land en de zee te bieden hebben samen in dit less-is-more gerechtje.

Je kàn er brood bij eten, maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Dit gewoon no carb goodness op zich.

Eén van mijn eitjes had twee dooiers, vandaar dat je drie in plaats van twee eidooiers op de foto ziet staan.

Asperges met garnalen en oveneitjes

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
  • 200 g grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room
  • Gemengde sla
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el (xeres)azijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Met deze eerste stap begin je best minimum een halfuurtje op voorhand. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe de sjalotsnippers in een klein kommetje samen met de olijfolie en xeresazijn. Laat het minstens een halfuurtje staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar in 10-15 minuten. Ik gebruikte asperges die ik geschild maar rauw had ingevroren. Op die manier hebben asperges – afhankelijk van hun dikte – 15-20 minuutjes gaartijd nodig.
  4. Breek terwijl de asperges opstaan de eitjes in 2 afzonderlijke ovenpotjes, dus 2 eitjes per potje. Kruid de eieren met peper en zout, dek de potjes af met een dekseltje of wat aluminiumfolie en zet ze in een grote ovenschaal. Vul die ovenschaal met water, zodat de potjes half onderstaan, en zet ze gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°.
  5. Schik wat sla op twee borden en lepel er de sjalotdressing over. Leg de asperges erbij en verdeel daar de garnaaltjes over. Werk af met zure room, peper en zout. Serveer de eitjes erbij.  

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments