• vaarwel L

aMuse zegt vaarwel L

Twee pogingen heb ik nodig gehad om een rij-examinator ervan te overtuigen dat ik ondertussen ÉCHT WEL KAN RIJDEN, HOOR! Drie weken geleden was ik gebuisd en nu was ik er wel door, terwijl ik naar mijn eigen gevoel vandaag veel minder goed heb gereden. Misschien ligt het aan het humeur van de examinator, misschien aan het tijdstip van het examen, misschien was ik de eerste keer te zelfzeker, of misschien is het gewoon een kwestie van geldklopperij? Maar misschien doet dat er ook allemaal niet meer toe. Minder dan één maand voordat mijn voorlopig rijbewijs zou vervallen – en ik helemaal van nul zou moeten beginnen – slaagde ik voor mijn rij-examen! Misschien is dat gewoon een goed begin van het weekend?

Pssst, heb jij al gelezen hoe het allemaal begon?

 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel I: aMuse Rouge leert een auto kennen
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel II: aMuse Rouge op de helling
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel III: aMuse Rouge rijdt rondjes
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel IV: aMuse Rouge op een kruispunt
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel V: aMuse Rouge leert keren
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel VI: aMuse Rouge leert parkeren
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel VII: aMuse Rouge is niet zot van A
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel VIII: aMuse Rouge doet een Podrace
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel IX: aMuse Rouge deed het allemaal
 • Voor mij een roze ‘L’ graag – Deel X: aMuse Rouge zet haar rij-instructeur in de… koekjes!

Misschien vind je dit ook leuk!

7 Comments

 • comment-avatar
  Nina 28 november 2014 (9:41 pm)

  Joepie proficiat!!!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 1 december 2014 (8:15 am)

   Dankjewel, m'n schouders voelen 100 kg lichter! Wat is zo'n examen stresserend seg, zelfs al weet je van jezelf dat je kan rijden en rijd je al maanden alleen.

 • comment-avatar
  Annelies 29 november 2014 (8:58 am)

  Super! Proficiat!!

 • comment-avatar
  Hi-ke 1 december 2014 (7:17 pm)

  Proficiat!
  Zowel voor het slagen als voor het in bedwang houden van de zenuwen, die je ongetwijfeld gehad zal hebben na het onterechte buizen de vorige keer. Ik zou zot worden van de zenuwen dan denk ik 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 1 december 2014 (7:46 pm)

   Dankjewel! Ik was OP van de zenuwen! Daardoor heb ik, denk ik, ook slechter gereden dan normaal… Ik kan nog steeds niet geloven dat ik er met deze rit wél door was en drie weken geleden niet… Was jij van de eerste keer geslaagd dan? 🙂

  • comment-avatar
   Hi-ke 1 december 2014 (8:41 pm)

   Ja, al was het nipt, want ik had bij een voorrang van rechts een waarschuwing die evengoed een buis had kunnen zijn. Al de rest was wel goed, maar ja, je hebt maar één zo'n zware fout nodig natuurlijk.
   Ik was op voorhand niet heel zenuwachtig, maar mijn beide nichtjes waren allebei gebuisd bij "de vrouw" van het rijcentrum (die blijkbaar strenger is dan de man). Toen ik de dag zelf zag dat ik haar ging hebben als examinator, gierden de zenuwen plots wel door mijn lijf :p Gelukkig is het dan toch nog goed gekomen…
   Nu ja, als ik hoor hoeveel mensen er een tweede keer moeten gaan, terwijl die echt wel goed kunnen rijden, vraag ik mij soms ook af hoeveel het afhangt van het humeur van de instructeur… Ik heb ook al gehoord dat je minder kans maakt op slagen als je geen rijlessen volgt (en ze dus nog geen geld aan je verdiend hebben 😉 maar aangezien ik "zo'n geval" was en er toch van de eerste keer door, is dat wel een mythe denk ik.