• evenwicht

aMuse Rouge zoekt evenwicht

Sinds 1 september ben ik aan het lesgeven in de beste school van Vlaanderen. Echt waar, mijn vorige job vaarwel zeggen en in het onbekende springen door een lerarenopleiding te gaan volgen: only like the best decision EVAH!

De verhalen van mensen die op maandag even blij zijn als op vrijdag en de nieuwe werkweek welkom heten met een ochtendlied, ze bereikten mij ook wel, hoor. Maar ik dacht dat het mythes waren, of iets om anderen mee op stang te jagen. Maar ook ik ben nu één van die irritantelingen die misselijkmakend gelukkig zijn in hun job. Oké, ik spring nog net niet met de glimlach uit m’n bed (een ochtendmens zal ik ook nooit worden), maar ik wandel wél helemaal happy happy bubbly naar school.

De prijs voor zoveel geluk? Tijd. Terwijl ik vroeger meerdere uren van mijn dag kon vullen met bloggen, moet ik ze voorlopig allemaal besteden aan schoolwerk. Neem het van mij aan: dat van die 20 uur per week, dà’s pas een mythe!

Nu, ik klaag of zaag zeker niet. Het is mijn eerste jaar als leerkracht, ik heb meteen een voltijdse betrekking, ik sta in mijn eigen oude school en ik moet mijn best doen om 5 minuten onderweg te zijn. En had ik al gezegd dat leerkracht zijn de mooiste job van de wereld is?

Toch neemt dat niet weg dat mijn hart een beetje bloedt voor mijn blog. Gelukkig begin ik na twee weken stilaan wat verbetering te merken. Ik weet zeker dat ik tijdens de eerstkomende van de – ik zal het zelf maar zeggen – schandalig vele schoolvakanties een voorsprong kan opbouwen in mijn voorbereidingswerk zodat het voor jou opnieuw lijkt alsof koken en schrijven het enige is wat ik te doen heb.

Met deze blogpost ben ik toch al terug een beetje goed bezig. Hé, hé, hé?

Hier: wat inspiratiefoto’s voor het avondeten!

Week 34 Week 35 Week 36 Week 37

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments