• Blogstilte

aMuse Rouge doorbreekt de blogstilte

Ik ben zo’n student die iedereen haat. Ik heb de hele cursus al gemarkeerd, gelezen en samengevat nog voor de anderen hem zelfs maar hebben afgeprint. Ik zit te stressen over taak 7, terwijl de rest nog zit te zwoegen op taak 1. Ik ben er steeds van overtuigd dat ik het heel slecht ga doen – en kan het niet laten om iedereen daarmee lastig te vallen – terwijl ik altijd slaag met vlag en wimpel. Ergerlijk, I know.

Maar voor je mijn blog ontvolgt en me niet leuk gaat vinden in stilte: ik kan er echt niets aan doen! Het is allemaal een gevolg van het feit dat ik ab-so-luut geen tijd kan inschatten. Ik denk altijd dat ik veel te weinig tijd ga hebben. Dus ik schuif alles en iedereen opzij, en sluit me op in een werkbubbel. Zo eentje waar je van jezelf amper uit mag om naar het toilet te gaan. De volgende keer dat ik eventjes bovenkom om adem te halen, merk ik dat ik zo hard voor zit op schema dat het bijna belachelijk is.

Het is al twee weken stil op m’n blog, mijn online plekje dat me normaal zoveel vreugde bezorgt. M’n vriendinnetjes heb ik sinds het begin van september amper nog gezien. Ik zit al 3 weken op bladzijde 5 van The Maze Runner, en ik weet al helemaal niet meer of het buiten nu nog zomert of we toch echt aan de warme chocomelk mogen beginnen. Maar hé, al mijn taken tot eind oktober zijn toch al gedaan…

Ehm, neen. Niet echt logisch, besef ik nu. En daarom zeg ik tegen het irritante stemmetje in m’n hoofd dat probeert me een schuldgevoel aan te praten omdat ik in plaats van te beginnen aan m’n taken voor november een blogpost zit te schrijven: I know you’re talking, but all I hear is blah, blah, blah. En tegen jullie zeg ik: ontzettend bedankt om (als ik m’n blogstatistieken mag geloven) nog steeds elke dag eens te komen piepen. Ik zal er terug voor zorgen dat je niet telkens voor niets langskomt!

Fijne nieuwe week iedereen!

Misschien vind je dit ook leuk!

6 Comments

 • comment-avatar
  Carrie Bradshaw 6 oktober 2014 (7:11 am)

  Geloof het of niet, ik was ook zo'n student :-), ik had me veel minder eenzaam gevoeld als ik had geweten dat ik niet zo alleen was geweest 🙂 en ik heb dit nog steeds,…..alles is altijd keurig op tijd geregeld,……anders krijg ik stress :-). Succes met je studie,….en vergeet ook af en toe te genieten, heb ik veel te weinig gedaan toen ik student was,…….

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 6 oktober 2014 (6:00 pm)

   Leuk om te weten dat er nog zo'n mensen zijn! 🙂 Op zich heeft het wel meer voor- dan nadelen om 'zo' te zijn natuurlijk, maar het nodeloze stressgedeelte zou ik toch ook wel heel graag willen skippen!

   Ik zal m'n best doen om af en toe te genieten.

   Omdat ik daarstraks eventjes echt niet verder kon met m'n taken, en m'n schuldgevoel het me niet toeliet om gewoon een filmpje op te zetten, heb ik zelfs… gestreken! Ik herken mezelf niet meer!

 • comment-avatar
  Hi-ke 6 oktober 2014 (8:03 am)

  Hehe, chapeau dat je zo plichtsbewust bent! Weliswaar opletten dat je nog wat vrije tijd toelaat, maar je lijkt op studievlak alleszins wel keigoed bezig!
  En ik zie nu dat mijn bericht van gisteren op de chili con carne met mango niet doorgekomen is (het leek gisteren ook te blokkeren, maar ik wilde niet spammen door het direct nog eens te sturen). Had je daarin ook succesgewenst, omdat ik de blogstilte al had geïnterpreteerd als "volop bezig met schoolwerk".

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 6 oktober 2014 (6:01 pm)

   Hoi, bedankt om het te verwoorden als 'plichtsbewust'. Dat maakt het meteen een stuk minder cuckoo! 😉

 • comment-avatar
  Barbara 6 oktober 2014 (8:03 pm)

  Hier ook zo eentje 🙂 Vooral blijven ademen…(en koken!) Courage!