• vlees en vis

Dagen Zonder Vlees: 7 day countdown met 7 x yummy vlees & vis

Volgende week woensdag is het zover: dan starten opnieuw de Dagen Zonder Vlees. DZV is een campagne die mensen uitdaagt om 40 dagen lang minder vlees en vis – en liefst volledig vegetarisch – te eten. Mijn lief en ik (of beter gezegd: ik en daardoor automatisch ook mijn lief) gaan ondertussen al voor het derde jaar op rij die uitdaging aan. Deze editie loopt van woensdag 18 februari tot en met zaterdag 4 april.

We hebben dus nog zeven dagen om afscheid te nemen van spaghetti te genieten van een stukje vlees of vis. Een goed moment, leek mij, om enkele van mijn favoriete vlees- en visgerechten op een rij te zetten.

 • Beulingtaart met rodekool
 • Chinese tomatensoep
 • Groene lasagne met gerookte zalm
 • Kip met prei en dragon
 • Pasta chili con carne met mango
 • Pasta met kip in pittige tomatensaus
 • Witloof-appeltjescurry

Doe jij mee met DZV? Zeg je resoluut nee? Of zit je nog met een twijfel of twee? Kom, doe gewoon mee!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  Renilde Rommens 11 februari 2015 (8:27 am)

  Voilà! Ik zit erbij!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 11 februari 2015 (9:18 am)

   Joepie! Vind ik echt superleuk! 🙂

 • comment-avatar
  Le petit requin 11 februari 2015 (12:14 pm)

  Haha, zalig!
  Al kunnen zowel de spaghetti als de chili met mango heel makkelijk (en lekker) vegetarisch gemaakt worden, dus de kans dat die tijdens DZV hier op het menu komen, blijft groot!
  Die pasta met kip in pittige tomatensaus staat hier wel al lang op het verlanglijstje, misschien toch eens deze week nog voorrang aan geven 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 11 februari 2015 (12:36 pm)

   Zeker doen! Zonder kip is dat volgens mij echt niet hetzelfde. 🙂