5 dingen die nooit uit de supermarkt mogen verdwijnen

We hebben het wellicht allemaal weleens meegemaakt. Je bent rustig je wekelijkse boodschappen aan het doen. (In mijn geval gaat dat gepaard met een glimlach op m’n gezicht, want joepie, het is weer supermarkttijd!) Je navigeert je winkelkar langs al je favoriete rekjes en plekjes in die rekjes. Je steekt al vrolijk je hand uit om je favoriete couscous (of eenderwat) uit het schap te nemen, tot plots… waar is je couscous? Die andere die in een appelblauwzeegroene doos zit, staat er nog, maar die lekkere die in een gele zak zit niet meer.

Je klampt de dichtstbijzijnde winkelmedewerker aan en vraagt hoopvol of ‘jouw’ couscous misschien tijdelijk is uitverkocht. Hij meldt je wat je stiekem al vreest: de couscous is weg en komt nooit meer terug. Niet leuk om te horen, maar niets aan te doen. Dan maar overstappen op die minder lekkere uit de appelblauwzeegroene doos.

Iedereen heeft wel favorietjes in de supermarkt, maar de meeste zijn vervangbaar. Wanneer ze het gamma verlaten, nemen andere hun plaats in en ben je ze tegen je volgende supermarktbezoek al vergeten. In deze blogpost wil ik het echter hebben over enkele producten die voor mij onvervangbaar zijn, die wat mij betreft nóóit uit de supermarkt mogen verdwijnen. Producten waar ik niet zonder zou kunnen.

Oké, ik geef toe dat de kans klein is dat ik ter plekke dood zou neervallen… Maar ik zou niet zonder ze wíllen!

1. Heinz Tomato Frito

Dit heeft maar 3 woorden uitleg nodig. Beste. Tomatenpassata. Ooit.

2. Quaker Oats

Ik ontbijt elke dag met havermout en soms eet ik het stiekem nog eens als lunch ook. Ik hield al van havermout voor Kris Verburgh nog maar van havermout had gehoord! Je kan het op zoveel verschillende manieren zo ontzettend lekker maken dat het nooit saai wordt. En deze van Quaker is mijn favoriete soort. (Misschien wijd ik weleens een apart blogpost aan mijn favoriete havermoutontbijtjes. Zou je dat leuk vinden?)

3. Alpro Soya Drink

Ik heb altijd gedacht dat ik geen melk lustte. Tot ik die van Alpro Soya proefde. Blijkbaar houd ik gewoon niet van koemelk. Ik vind elke melk van Alpro Soya ontzettend lekker, maar de Alpro Soya Light en de Aplro Soya Banaan (hello banana milkshake!) zijn mijn lievelingetjes. Ik kan echt niet meer zonder!

4. Côte d’Or chocolade

Om warme chocomelk te maken of om in een dessert te gebruiken, maakt het me me niet zoveel uit welk merk chocolade het is. Dat mag zelfs die ene van het huismerk zijn, je weet wel, die nog geen euro kost. Maar wanneer ik een blokje chocola eet, gewoon voor het MMMmmm-chocolade-gevoel, dan MOET dat Côte d’Or zijn. Als in: seriously MOET. Pick your battles. Make one of them chocolate! Geen enkele chocolade smelt op dezelfde manier in je mond. Geen enkele chocolade smaakt zó naar chocolade als Côte d’Or. Ik ben absoluut niet chauvinistisch, maar dat merk maakt me trots om een Belg te zijn!

5. Borgo casale balsamicocrème

Soms zou ik balsamicocrème rechtstreeks uit de fles in mijn mond willen gieten. (Of ik dat ooit echt gedaan heb, laat ik in het midden, trouwens.) Ik vind het zo lekker en werk er dan ook vrolijk talloze gerechten mee af – zoals dit en dit, oh, en dit en dit – en knijp na het nemen van de foto meestal nog eens extra in de fles.

Dit waren de dingen die van mij nooit, never, jamais uit de supermarkt mogen verdwijnen. Ik ben heel benieuwd naar die van jou. Zonder welke 5 producten kan/wil jij niet leven?

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments