• zonder vlees

40 Foto’s Zonder Vlees #DZV2015

Ik was het ondertussen zo gewoon om vegetariër te zijn dat ik afgelopen zaterdagavond (de laatste dag van DZV) zo’n uur na het avondeten opeens besefte dat onze laatste ‘verplichte’ vegetarische
maaltijd er alweer op zat.

Ik heb geen enkele dag gezondigd en bespaarde dus 506 m² op m’n ecologische voetafdruk. Dat komt overeen met 460 baden of 690 km autorijden. M’n vriend at 13 van de 46 dagen vlees (buiten de deur). Hij bespaarde 363 m². Samen met de andere leden van m’n groepje spaarden we een mooi rond getal bij elkaar: 2.222 m². Dankjewel Haaike, Renilde, Sabrina en Sofie!

Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik niets heb gemist. Ik heb ontzettend lekker gegeten en van gebrek aan inspiratie had ik absoluut geen last. Fulltime vegetariër word ik niet. Ik vind dat lastig met een foodblog… Bovendien is het niet omdat ik in principe geen vlees of vis mis dat ik er niet af en toe van wil kunnen genieten, vooral van kip en vis dan. Het blijft hier dus een mooie mix, met de balans iets meer richting veggie.

Kijk mee naar mijn DZV!

Champignonpaté

Linzensoep

De beste veggie spaghetti bolognaise

Rigatoni met mascarpone en walnoten

Tarte tatin van sjalot en tomaat

Pasta met broccoli en prei

Spaghettifrittata

Lady-en-de-Vagebondspaghetti met veggie ballen

Salade met avocado

Veggie martino

Chinese tomatensoep (zonder kip)

Nasi

Groene kokospasta

Tofuburger

One pot pasta

Bruschettabroodjes

Rode groene smoothie

 Noedels met aubergine en mango

Tofu curry

Champignonburgers met broccolipuree

Pasta pesto

Chili sin carne met zoete aardappel

Omelet met mascarpone

Snelle vega spaghetti

Auberginetapenade

Champignons Stroganoff

Pizza met broccoli en prei

Pizza met witloof en mascarpone

Zoete aardappelgratin

De beste veggie spaghetti bolognaise – the sequel

GVP: groente (boontjes) – vlees (veggie hamburger) – patatjes

Wok met mangosaus

Curryworstpasta

Lasagne met spinazie en ricotta

Avocadopasta

Champignonburgers

Gezonde(re) chocomousse

Rijstwafels met pindakaas

Harira

Quesidillas

Misschien vind je dit ook leuk!

8 Comments

 • comment-avatar
  fiekefatjerietjes 6 april 2015 (6:20 am)

  Wauw, geweldig overzichtje! Het is nog maar ochtend, maar ik krijg nu al honger! 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 7 april 2015 (10:00 am)

   Hihi, bedankt! Ook 's ochtends moet je eten, hé. 😉

 • comment-avatar
  Annelies 7 april 2015 (8:07 am)

  Zo'n mooie foto's! En de prachtige kommetjes van met Kerst doen goed dienst hé! Ik krijg honger als ik naar je foto's kijk!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 7 april 2015 (10:00 am)

   Thanks! Over m'n fotografie 'skills' voel ik me vaak nog heel onzeker, dus ik ben heel blij met je complimentje. En die kommetjes waren inderdaad echt een supercadeau!

  • comment-avatar
   Annelies 8 april 2015 (8:52 am)

   Niet onzeker zijn. Absoluut niet nodig!

 • comment-avatar
  Le petit requin 9 april 2015 (9:18 am)

  Mmm, lekkere 40 dagen! De kokos-spinaziepasta staat vandaag op het menu, ik ben benieuwd 🙂
  Wat ligt er nog op die pizza met mascarpone en witloof? Klinkt namelijk superlekker (en vrij gelijkaardig aan een witlooftaart die ik regelmatig maak)!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 9 april 2015 (6:37 pm)

   Wel, je moet eerst het witloof stoven, eventueel laten karamelliseren met wat suiker (ik heb dat gedaan, maar ik weet dat niet iedereen fan is van zoetigheid in hoofdgerechten), en besprenkelen met wat citroensap.

   Dan neem je een kant-en-klare pizzaboden die je bestrijkt met mascarpone en kruidt met peper & zout. Daarop leg je 't gestoofd witloof en wat stukjes zongedroogde tomaat.

   15-20 minuutjes in de heteluchtoven op 220°.

  • comment-avatar
   Le petit requin 12 april 2015 (3:12 pm)

   Gisteren al uitgeprobeerd en goedgekeurd! Johan ging voor een versie met witloof en gerookte zalm; ik hield het bij witloof met zongedroogde tomaat (die ik achteraf bekeken niet herkend had omdat ze door het opwarmen nog donker wordt 🙂
   Bedankt!