10 Food Confessions tag

Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet daagt bloggers uit om tien gekke of gênante gewoonten in verband met eten op te biechten.

Ik dacht eerst dat het moeilijk zou zijn om mijn lijstje gevuld te krijgen met dingen die ik nog niet eerder op m’n blog heb verteld. Over m’n vreemde voedselcombinaties, verslavingen (hallo, pure chocola) en dingen die ik écht niet lust (bleh kaas, koriander, ananas en maïs) heb ik immers al geschreven. Toch wist ik op nen hik en ne gauw tien nieuwe feitjes te verzamelen. Lees mee, maar shhh…

 1. Ik schrijf alles wat ik opeet neer in een eetdagboekje. Dat doe ik al jaren. Ik heb zo al talloze boekjes in de schuif liggen, maar verder doe ik daar niets mee. Ik raak in paniek wanneer ik een paar dagen achtersta. Zal ik me alles nog wel kunnen herinneren? Gelukkig lukt dat altijd omdat het er bij mij ondertussen zó ingebakken zit om bewust te eten. Ik stop niks achteloos in m’n mond. Controlfreak much.
 2. Ik voel mij verantwoordelijk voor wat op mijn bord ligt. Het is mijn taak om dat allemaal weg te werken, inclusief de kruimels. Mijn bord is altijd het properste na afloop van een maaltijd.
 3. Mijn bord eet ik altijd leeg, mijn glas blijft altijd nog een beetje vol. Ik laat altijd een ‘laagje’ water (of thee) achter. Geen idéé waarom. Bij het inladen van de afwasmachine moet ik dus altijd nog eerst een kletske water uit al mijn glazen in de gootsteen kappen.
 4. Wanneer ik bij m’n moeder op bezoek ben, is het eerste wat ik doe de koekenkast en koelkast opentrekken. Ik neem er meestal niets uit, maar ik weet graag wat er in ligt.
 5. Het gebeurt niet vaak, maar als ik snoepjes eet die in verschillende kleuren in een pakje zitten (zoals zuurtjes of M&M’s), dan breng ik altijd eerst de verschillende kleuren terug in balans. Zitten er bijvoorbeeld het meest rode M&M’s in het pakje, dan eet ik er eerst alleen maar rode tot de aantallen van de verschillende kleuren in evenwicht zijn.
 6. Ik kan niet eten met een volle blaas. Zelfs wanneer ik maar een heel klein beetje naar het toilet moet of zelfs wanneer ik niet zeker ben óf ik wel moet, neem ik liever geen risico’s en breng ik toch maar eerst een bezoekje aan de wc vooraleer ik me aan tafel zet. Ik wil op mijn gemak kunnen eten (haha, pun intended).
 7. Wanneer ik een hele dag thuis ben heb ik veel minder honger dan wanneer ik een hele dag op het werk ben. Vooral ’s middags merk ik een ontzettend verschil. Op mijn vroegere job aten we om 12.30 uur en dat moest voor mij echt niet later zijn. Bovendien kwam ik de namiddag niet door zonder één of twee stukken fruit. Thuis eet ik ten vroegste om 13.30 uur, en vaak dan nog alleen  maar omdat ik weet dat het moet. En tussen de middag en de avond snack ik meestal niets thuis. Gelukkig ben ik nu (bijna) leerkracht en ga ik dus véél vaker thuis zijn dan wanneer ik nog ‘in de privé’ werkte.
 8. Ik gruwel van etensresten. Ik ben vies van lege borden, gebruikt bestek en glazen waar dingen aanhangen (ook het mijne trouwens). Wanneer ik verschillende dingen moet opsmeren, gebruik ik verschillende messen, want wanneer er resten van iets anders in een potje boter of beleg belanden, kom ik er niet meer aan. En ik mag er niet aan dénken om twee verschillende dingen uit hetzelfde kommetje of bord te eten. Ugh.
 9. Ik haat het om in etappes te eten omdat je dan het overzicht kwijtraakt van hoeveel je eet. Ik weet liever exact waar ik voorsta. Een tweede keer opscheppen komt bij mij dus nóóit voor. Tenzij ik bij mensen thuis ga eten die je als eerste portie maar heel weinig geven.
 10. Ik bewaar het lekkerste hapje àltijd tot het laatst!

Gelukkig doet zot zijn geen zeer.

Nu jij! Wat zijn jouw grootste food confessions?

Misschien vind je dit ook leuk!

6 Comments

 • comment-avatar
  C* 29 mei 2015 (6:53 am)

  Dat van die verschillende messen begrijp ik volledig! Zeker als mijn hubbie eerst americain eet en dan nog een boterham met choco. Ieuw!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 29 mei 2015 (8:25 am)

   Inderdaad! Of zo boter/choco/confituur/… te veel nemen en dan de rest afschrapen aan de rand van de pot, mét de nodige kruimels erin… Yikes!

 • comment-avatar
  Le petit requin 29 mei 2015 (10:09 am)

  Hahaha, sommige dingen zijn echt wel raar!

  Ik schrijf ondertussen ook al een tijdje op wat wij eten en inderdaad, ambetant als je dan achterstaat he. Al doe ik het wel enkel met onze warme maaltijden, dus peanuts in vergelijking met jou…

  Johan laat ook altijd een kletske achter in zijn glas of tas, wreed irritant vond ik dat in het begin. Ik doe dat namelijk nooit en heb mijzelf dus regelmatig ondergespat met koffie of spuitwater bij het wegzetten van zijn tas in de afwasmachine. Ondertussen ben ik het wel al gewoon, maar begrijpen kan ik het nog altijd niet 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 6 juni 2015 (11:28 am)

   Haha, begrijpen doe ik het zelf ook niet, hoor! Hij wel?

 • comment-avatar
  xZEE 30 mei 2015 (7:53 am)

  Toen ik het onderwerp van jpuw post las dacht ik bij mezelf Yes! Food confessions, zo heb ik er veel maar ze vallen in het niets naast die van jou, ik kan daar echt niet tegenop. 🙁 Ik heb goed gelachen met nummer 5, zo cute. :-))))
  Zeg, maar die nummer 8, eet jij nooit verschillende dingen uit één bord? Zoals nu bijvoorbeeld heel klassiek, puree met een veggieburger en een slaatje erbij: 3 borden/kommetjes?

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 30 mei 2015 (9:48 pm)

   Haha, nee nee. Wanneer twee of meerdere dingen tot dezelfde maaltijd behoren (zoals groenten, vlees, patatjes) eet ik die zeker wél uit hetzelfde bord hoor. Ik bedoel eerder nog zo een dessert of een stuk fruit na de maaltijd in hetzelfde bord leggen…

   Maar euh… Nu ben ik wel benieuwd hé! Wat zijn zo enkele van jouw food confessions?