• synesthesie

Listography 2: 10 dingen die je nog niet over me wist

Omdat lijstjes leuk zijn!

1. Ik blader vaak naar het einde terwijl ik een boek aan het lezen ben. Maar ik wil eigenlijk absoluut niets te weten komen over hoe het afloopt. Geen idee waarom ik dat dan doe. Een beetje een seuterige manier van living on the edge of zo?

2. Ik associeer dingen met kleuren. Zo is vrijdag roos, zaterdag rood, zondag oranje… De futur simple is groen, de imparfait is blauw en de passé composé paars. Ik was wel blij toen ik ontdekte dat dat echt ‘een ding’ blijkt te zijn. Het heet synesthesie, en ongeveer 5% van de mensen ‘heeft’ het. Hoor jij daar ook bij?

3. Mijn minst favoriete vak op school was LO (lichamelijke opvoeding). Ik ben absoluut niet sportief of lenig en kan zelfs niet koprollen of zwemmen. Trauma’s heb ik eraan overgehouden! Ik vind dat ze van vakken als LO, MO (muzikale opvoeding) en PO (plastische opvoeding) beter keuzevakken kunnen maken.

4. Vroeger had ik epilepsie (de ‘vallende ziekte’). Ik weet eigenlijk niet of het ooit helemaal kan verdwijnen, maar ik heb in ieder geval al jaren geen aanval meer gehad en moet ook geen medicatie
meer nemen.

5. Ik heb nooit één herexamen gehad, en ik ben daar best trots op.

6. Wanneer ik weet dat mensen denken dat ik lieg maar dat helemaal niet waar is, begin ik mij automatisch verdacht te gedragen. En zo bevestigt mijn gedrag natuurlijk – compleet onterecht – hun vermoeden.

7. Ik heb nog nooit langer dan twee uur gevlogen. Maar ik droom er wel van om echt verre reizen te maken.

8. Ik geef mijn nagels meermaals per week een nieuw kleurtje.

9. Ik gebruik mijn agenda enkel om in te schrijven, nooit om in te kijken. Ik onthoud data en uren meestal vanzelf. Eens ik het heb opgeschreven, staat het in mijn geheugen gegrift. Zoiets.

10. In mijn rechteroor heb ik één, maar in mijn linkeroor twee gaatjes. Stiekem vind ik dat dat extra gaatje telt als piercing.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Hi-ke 6 juni 2014 (6:45 pm)

  Vroeger las ik eerst de laatste zin van een boek en dan begon ik er echt in. Ondertussen doe ik dat gelukkig niet meer, maar zo soms moet ik die neiging toch nog eens onderdrukken 🙂
  En chapeau voor de nagellak: ik heb er gewoon niet het geduld voor om dat zo vaak te doen. De potjes om het te doen staan er anders wel…

 • comment-avatar
  aMuse Rouge 9 juni 2014 (12:05 pm)

  Hoi! Bedankt om even een reactie te schrijven. 🙂 Ik hoop dat ik de drang om naar achter te bladeren ook kan leren onderdrukken. Soms valt je oog echt op dingen je nog niet wil weten!

  Ik lak mijn nagels meestal aan het begin van een tv-avondje. Zo kunnen ze rustig drogen. 🙂